Deși cu întârziere, revenim cu detalii despre concursul desfășurat în cadrul Filialei Județene Iași a Nevăzătorilor din România în data de 12 octombrie 2010. „Cuvioasa Parascheva în conștiința creștinilor” a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”Iași și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, aceasta din urmă fiind reprezentată în juriu de pr. dr. Valentin Istrati.

Au participat 7 echipe (2 echipe de la Iași și restul din județele aparținând Regiunii Nord-Est: Vaslui, Bacău, Botoșani, Neamț și Suceava) și după o confruntare aprigă, în care participanții au avut nevoie de întrebări suplimentare pentru departajare, clasamentul a fost următorul: Locul I – echipa Iași2, Locul al II-lea – echipa de la Bacău, premiul al III-lea – echipa Iași1 și mențiune – echipa de la Suceava.

Dar poate premiul cel mai mare l-au primit concurenții din partea reprezentantului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, pr. dr. Valenti Istrati și acesta a constat într-un pelerinaj de rugăciune și închinare la sfintele moaște ale Cuvioasei Parascheva.

Concursul a avut ecouri și în presa locală. Pentru mai multe detalii click aici, aici și aici.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame