La sfârșitul lunii octombrie a avut loc finala pe țară a concursurilor „Pe meridianele lumii” și „Imaginea ta contează”.  Gazda concursului a fost Filiala Interjudețeană Buzău-Vrancea, locul de desfășurare fiind stațiunea balneară Sărata-Monteoru.

Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Județeană Iași a vut o singură reprezentantă la ambele concursuri, pe Jeana Coculeanu. A avut de înfruntat concurenți bine pregătiți de la celelalte filiale din țară: Alba-Hunedoara (Viorel Șerban), Bacău (Mihai Furtună), Bistrița (Ioan Filip), Brăila (Minodora Goliță), Buzău (Sorin Bolocan), Cluj (Gheorghe Potra), Constanța-Tulcea (Martin Timinschi), Satu Mare (Vasile Bura) și Vâlcea (Florinel Anghel).

Ca și la faza pe filiala, „Pe meridianele lumii” este un concurs de cultură generală din domeniile: Misterele mileniului, Istoria românilor, Geografia Americii de Sud, Laureații premiului Nobel pentru Literatură și Campionatele Mondiale de Fotbal (1974-1990). 

Cu bucurie anunțăm că ocupanta Locului I este Coculeanu Jeana, reprezentanta Filialei de la Iași a Asociației Nevăzătorilor din România.

Reclame